keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Don't you cherish me to sleep

Heips!

Ajattelin tässä postauksessa kertoa artistista nimeltä Bon Iver. Hän on jo pitkään ollut eräs lempiartisteistani ja kun sain kuulla hänen tulevan tänä kesänä Flow Festivaaleille, en voinut kuin hypähdellä onnesta:) Siksi päätin nyt vähän kertoa hänestä ja linkitellä muutamia hänen kappeleitaan(jos vaikka joku muukin sattuisi hänen musiikistaan innostumaan)


Bon Iver(oikealta nimeltään Justin Vernon) on siis Yhdysvaltalainen laulaja/lauluntekijä. Hän julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2007 ja se kantaa nimeä For Emma, Forever ago. Hänen toinen albuminsa Bon Iver julkaistiin 2011. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat luultavasti Skinny love,(jonka on coveroinut myös aivan ihana Birdy) sekä hänen uudelta 2011 ilmestyneeltä levyltään löytyvä kappale nimeltä Calgary.  Suomessa Bon Iver ei ainakaan vielä ole noussut suuren kansan tietoisuuteen. Saa nähdä tuoko esiintyminen Flow Festivaaleilla hänelle lisää tunnettavuutta.Bon Iverin musiikissa minuun iskee erityisesti kappaleiden todella kauniit ja koskettavat sanat, sekä Justin Vernonin uniikki lauluääni. Aluksi en juurikaan pitänyt Vernonin äänestä, mutta nykyisin hän on mielestäni yksi tunteellisimman ja kauneimman äänen omaava mieslaulaja.Oma lempikappaleeni häneltä on ehdottomasti Skinny Love. Mielestäni Bon Iver laulaa useimmat kappaleensa livenä jopa paremmin kuin levyllä, joten päätin laittaa tästäkin biisistä liveversion. Vaikka tämä video ei todellakaan ole hyvällä kuvalaadulla pilattu, on se silti yksi hänen parhaista livevedoistaan. Tälläistä tunteenpaloa ja valtavaa kaipuuta ei vain voi kuulla kuin liveversiossa.Toinen kappale jonka valitsin on Holocene, joka on hänen uusimmalta levyltään. Mielestäni kyseisen kappaleen musiikkivideo on todella kaunis ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.Viimeiseksi valitsin videon, jossa Justin Vernon coveroi Bonnie Raittin kappaleen "I can't make you love me"
Mielestäni tämä on yksi kauneimmista kuulemistani coverversioista ja tekee ehdottomasti kunniaa alkuperäiselle versiolle. Kappale on myös yksi ehdottomasti koskettavimmista rakkauslauluista.

Siinä nyt vähän Bon Iver- fiilistelyä. Toivottavasti kappaleet toivat päiväänne jotain uutta ja kaunista.

8 kommenttia:

 1. voi hitsi bon iver on just niin ihana :-) oma lempparikappale on flume!

  VastaaPoista
 2. Oi Flume on kyllä ihana! Tykkäilen kyllä miltein kaikista Bon Iverin biisuista:3

  VastaaPoista
 3. bon iver - niin kaunis ja herkkä biisuntekijä <3 ;__;

  VastaaPoista
 4. En oo Bon Iverista kuullukaan, mutta kiva kun esittelit sen mullekin! =) banneris on ihana :)

  VastaaPoista
 5. Oi, kiva jos hänestä pidit: > Ja kiitos!

  VastaaPoista
 6. Oi kiitos tämän jakamisesta! Oon kuunnellu Bon Iveria nyt jonkun vuoden verran ja siihen on melkein enemmän tunnesiteitä kuin laki sallii, liput Flow'n avajaiskonserttiinkin oli siis pakko hommata :--------) Sulla on hirmuisen kiva blogi ja rakastan tuota nimeä! Liittyisin lukijaksi mutta oon liian natsi kieliopin suhteen, ja nää satunnaiset "omata", "alkaa tekemään" etc häiritsee minua liikaa D: Ihan typerä syy, anteeksi!

  VastaaPoista